16 Ocak 2008 Çarşamba

32. Bölüm Özet: Efe, İstanbul'dan ve arkadaşlarından ayrılıyor...



Efe, İstanbul’dan ve arkadaşlarından ayrılıyor

“elveda don kişot”

Zordur arkadaş veda…
Bir el sallanır iki yana…
Görüşmek üzere diyenler,

Aldanırlar çoğu defa…
İki damla yaş olur,
Kirpikler ıslanır,
Bir daha göremem diye,

Sarılırken ağlanır…
Zordur arkadaş veda,
İnsanoğlu bağlanır…
Bir hoşçakal derken bile,

Şu yürekler dağlanır...

Efe’nin gidişiyle Aslı, Deniz, Mine ve Su artık baş başa kalmışlardır. Ancak Mine’nin bu grupla daha fazla takılmaya hiç niyeti yoktur ve Kerem’le ilişkilerini ilerletmek için çalışmalara çoktan başlamıştır.

Mine’nin Kerem’le bu kadar yakından ilgilenmeye başlaması, Kerem’den hiç hoşlanmayan Deniz’i büsbütün çılgına çevirmiştir. Keza Deniz; Mine’nin Kerem’e olan bu ani ilgisinin altında, Mine’nin kendi bağımsız hayatını kurmak yerine, Aslı’yla kendi hayatını derinden sarsacak şeyler peşinde oluşunun yattığını iddia etmektedir.

Fakat Deniz’in bu düşüncesini her fırsatta ısrarla dile getirmesi Aslı’yla aralarını açmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü Aslı; Deniz’in Kerem’den kendisini yok yere kıskandığı yetmiyormuş gibi şimdi de eski sevgilisini Kerem’den kıskandığını düşünmektedir. Su ise adeta herkesin birbirine girmek için Efe’nin gitmesini beklediklerini düşünmekte ve hepsine isyan bayrağını çekerek Efe’nin yokluğuna dayanmaya çalışmaktadır.

Bütün bunlar olurken konakta Kamil’in gelişiyle birlikte yaşanan karmaşa sürmekte, Bilal ve Canan’ın evli ve çocuklu bir çifti oynamaya çalışmaları yürekleri her an ağızlara getirmektedir. Üstelik Murat kızının yanında yabancı bir adamın sürekli babası gibi dolanmasına tahammül edemezken, Bilal yaşadıkları ve yaptıklarıyla Canan’a ile Deva’ya, Canan ile Deva da Bilal’e her geçen gün daha da bağlanmaktadır. Kamil ise her şeyden habersiz kızının mürüvvetini göremediğine yanmakta, diğer yandan da kendisine yeni bir başlangıç yapmak için büyük bir şevkle iş aramaktadır.

Salih, Şükran ve Efe’nin gidişiyle kendileriyle baş başa kalan Metin ve Gönül de ise konu Gönül’ün uzun süredir ara verdiği mesleğine artık geri dönüp dönmemesi gerektiğine gelmiştir. Gönül iş hayatına yeniden dönme yolunda karar aşamasındayken, Aslı yeni işinde Filiz’i ve Can’ı daha da yakından tanımaya başladıkça işinin hiç de kolay olmayacağını daha iyi anlamaya başlar.

0 yorum: