12 Ocak 2008 Cumartesi

Ekranda Kavak Yelleri, Dilek Dallıağ

Ekranda Kavak Yelleri Kanal D’de bu gece başlayacak olan yeni gençlik dizisi "Kavak Yelleri"nin başrol oyuncuları Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç ve Aslı Enver’le konuştuk. Oyuncuların hepsi bu diziyle yetişkinlerin gençlik yıllarına döneceklerini, başında kavak yelleri esenlerin ise kendilerini bulacaklarına inanıyor.

Kerem Çakıroğlu’nun yönettiği, senaryosunu Nükhet Bıçakçı ve Pınar Ordu’nun birlikte yazdıkları "Kavak Yelleri" dizisinin müzikleri Pinhani’ye ait. Dizide, yazları cıvıl cıvıl geçen, kışları ise ıssızlaşan bir Ege kasabasında yaşayan ve büyümek için sabırsızlanan dört gencin maceraları anlatılıyor. İşte merakla beklenen dizi hakkında birinci ağızdan en taze bilgiler:

İbrahim Kendirci (21 yaşında): İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı 3. sınıf öğrencisi... Osman Sınav’ın "Pars: Kiraz Operasyonu"nda Volkan karakterini oynadı. "Kavak Yelleri"nde romantik genç Deniz’i canlandıracak olan Kendirci, "Pars’ta uyuşturucu kullanan, serseri bir genci oynadım. Bu dizide ise beni temiz kalpli, romantik bir genç olarak izleyeceksiniz. Bu iki farklı karakteri aynı yıl içinde canlandırmaktan dolayı çok mutluyum" diyor.

Pelin Karahan (23 yaşında): Kendisinin çok bakımlı bir genç kız olmasına rağmen canlandırdığı Aslı karakterinin erkek gibi bir kız olduğunu belirten Karahan, "Dizide ergenliği atlatmaya çalışan ve Deniz’e büyük bir aşkla bağlanan Aslı’yı canlandırıyorum. Ben genç kızlık yıllarımda birini beğendiğimde direk söylerdim ama Aslı söyleyemiyor. Aslı gerçekten ilginç bir karakter, onu canlandırmak benim için farklı bir deneyim olacak " diyor.

Aslı Enver (23 yaşında): Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olan ve şu anda Haliç Üniversitesi’nin tiyatro bölümünde eğitimine devam eden Aslı Enver, dizide canlandırdığı Mine karakteri hakkında şunları söylüyor: "Almanya’dan Türkiye’ye getirilmiş bir kız. Kasaba gibi bir yere geliyor ve Deniz’i kendine aşık ediyor. Mine erkekleri kullanarak bir şeyler yapmak istiyor. Kendine göre haklı sebepleri var. Ben de 12 yaşıma kadar İngiltere’de yaşadım. Mine karakteri bana zıt olmasına rağmen bazı benzer yönlerimiz de yok değil."

Dağhan Külegeç (29 yaşında): Yedi sene yardımcı yönetmenlik ve reji asistanlığı yapan Dağhan Türegeç, Altan Erbulak’ın torunu... "Lise Defteri" ve "Hırsız Polis" dizilerinde de rol alan Türegeç, "Kavak Yelleri"nde ailesiyle arası iyi olmayan Efe karakterini canlandırıyor. Birçok dizide kamera arkasında çalışan Türegeç, oyunculuğu seçme nedenleri şöyle açıklıyor: "Montajdan gelen bir insanım ve zorla oyuncu oldum. Bizim endüstride kamera arkasında çalışmak gerçekten zor. Oyunculuk da zor ama daha çok para kazanıyorsun. Kamera arkası seni sömürdüğü için bir yerden sonra ’hayır’ deyip oyuncu oluyorsun."

0 yorum: