12 Kasım 2007 Pazartesi

12. Bölüm Özet: Kürkçü Dükkanı

“Kürkçü Dükkanı”


Anladım
Yok
Çok döndüm
Çok dolaştım
Yok
En güzeli senin gözlerin
Gözlerin çocukluğumuz kadar sıcak
Ve gözlerin kalan ömrümüz kadar derin

Dönenlere küsme sakın
Sen dünyaya küsebilir misin?
Bil ki kimine göre baba ocağı
Kimine göre yar kucağı şu kürkçü dükkanı dediğin
Ve belki de her yolun sonundan sana dönmek
En güzel yanı şu gençliğin

Çünkü yok ki
Çok döndüm
Çok dolaştım yok
Ve ben de anladım
Aslı varken surete gerek yok


Mine’nin yalanlarının ortaya çıkışı Deniz için bir yıkılma nedeni olmaktan çok, son zamanlarda zaten canını sıkmaya başlayan ve kafasında soru işaretleri oluşturan bu ilişkiyi tamamen bitirmek ve böylece Aslı ile aralarını yeniden eski haline çevirebilmek için iyi bir fırsat olur. Aslı ise Deniz’in Mine’yi tamamen hayatından çıkarabileceğinden hala emin değildir.
Efe yeni kararlarını ailesiyle paylaşıp kendisine çizdiği yolda emin adımlarla ilerlerken, Gönül’ün anne ve babasının tatil için Urla’ya gelmeleri Metin’in ertelenmiş evlilik teklifi için yeni bir zemin oluşturur. Ancak iki oğlunun da gelecekte daha kötü şeyler yaşamasını istemeyen Şükran’a göre Efe açık yüreklilikle onaylamadığı sürece Metin ve Gönül beraberliği artık imkansız görünmektedir.
Mert’le birlikte yakalanan Mine içinse Ayşe ve Osman’la olan ilişkileri yine en başa dönmüştür. Üstelik Mert’in gerçek kimliği yavaş yavaş ortaya çıkmakta ve Urla’da geçirdiği her dakikayı çevresindekiler için yeni tehditler oluşturacak şekilde değerlendirmektedir.
Deniz, Mine’yi çoktan geride bırakmış, Aslı ise son yaşananlardan dolayı Mine’den iyiden iyiye nefret etmişken; Mert’in Mine’ye yönelttiği mide bulandırıcı tehdit hiç beklenmedik şekilde Aslı ve Deniz’i Mine’yi içine düştüğü zor durumdan kurtarmak için harekete geçirecek, Efe ise hiç ummadığı anda öğrendiği bir gerçekle allak bullak olacak Kavak Yelleri’nde işler belki de daha önce hiç olmadığı kadar karışacaktır.

0 yorum: