12 Kasım 2007 Pazartesi

13. Bölüm Özet: Havuz Problemi



“Havuz Problemi”

Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor artık
Delice esiyor kavak yelleri
Çocukluk elden yitip gidiyor artık
Çocukluk uzaklarda kaybolan bir gemi
Cesaret aşk kaygı derken
Bir sancı kapladı tüm gövdemi
Oysa biz daha dün hipotenüsü çözememiştik
Nerden çıktı bu havuz problemi



Deniz ve Mert’in, Mine’nin resimleri için boğuşurlarken kazayla balkondan havuza uçmaları ve tüm resimlerin havuzun dört bir yanına saçılması oteli birbirine katmıştır. Leman ve Murat plajda geçirdikleri romantik dakikaların ardından tam da evliliklerine devam etme kararını almışken gelen bu haberle soluğu otelde alırlar. Mert şikayetçidir ve Leman otelin tek sorumlusu olarak Deniz’den, neden Aslı’yla gecenin bir vakti bir müşterinin odasına izinsiz girdiklerinin cevabını beklemektedir.
Efe’nin hayatı ise Canan ve Murat’ın yasak aşklarını öğrenmesiyle tamamen altüst olur. Efe bir yandan Metin’in Gönül’le olan ilişkilerine onay vermesi için diretmesiyle uğraşırken, bir yandan da en yakın arkadaşlarının hayatını derinden etkileyecek bu gerçeği onlardan saklamanın doğru olup olmadığı konusunda kendi içinde büyük bir savaş vermektedir.
Mine, Deniz ve Aslı’nın fotoğrafları Mert’in elinden aldığını öğrenmesiyle rahat bir nefes alır. Ayşe ise Mine kadar rahat değildir, olan biteni gören birilerinin boşboğazlık edip Urla’da sonu rezalete varabilecek bir dedikodu yaymasından ve Mert’in kasabada kaldığı sürece torununa yeniden rahatsızlık vermesinden çok büyük endişe duymaktadır.

Aslı’nın Mine için büyük bir tehlikeyi göze alıp yardım elini uzatmış olması Mine’yi çok şaşırtmış ve Aslı ile Mine’nin ilişkilerinde bundan sonrası için yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. Deniz, Mine ile ilgili sorunlarını tamamen çözmüş olmanın verdiği rahatlıkla artık Aslı’ya olan aşkını dile getirmenin yollarını aramaya başlar.
Canan bir yandan yeni bir iş bulabilmek için kapı kapı gezerken, Murat hem Canan’a Leman’la evliliklerine devam etme kararını söylemeye hazırlanmakta, hem de Altan’ın kendisine emanet ettiği Koray’a içine düştüğü bunalımdan kurtarabilmek için yardım etmeye çalışmaktadır.
Bütün bunlar olurken Mert yine rahat durmayarak Mine’ye son darbeyi vuracak, Efe içindeki sırrı ne kadar taşıyabileceğiyle ilgili kararını verecek, Deniz Aslı’ya aşkını itiraf etmek için mükemmel bir sürpriz hazırlayacak ve Kavak Yelleri’nde heyecan her zamankinden kat ve kat daha fazla doruğa tırmanacaktır.

0 yorum: